Noen tanker om alkohol på en mandag!

God mandag!

 

Nå har det akkurat vært nok en herlig helg. Jeg elsker helg, uansett om jeg skal jobbe, skal på hyttetur, skal på fest eller bare skal være hjemme og slappe av. Denne helgen har det vært mye jobbing for meg, og på kveldene har jeg bare hatt lyst til å slappe av på sofaen, og lagt meg tidlig. Deilig!! Det er sikkert mange av dere som har vært på noen festligheter i helgen. Spesielt før jul er det ofte mye som skjer, med julebord og julefester med jobb, familie og venner. Et hett tema i bloggverdenen i det siste har vært alkoholdrikking, og den reaksjonen mange får når de takker nei til alkohol på fest eller i andre sammenhenger der det er vanlig å drikke alkohol. 

 

 

Jeg er ikke avholds, jeg er veldig glad i både vin, øl, cider og drinker. Jeg tar meg gjerne en fest, og jeg foretrekker å drikke alkohol på fest, fremfor å være edru. Samtidig kan jeg ha det like gøy sammen med venner uten å drikke, og jeg drar heller på fest og kjører, enn å ikke dra i det hele tatt.

 

Kjøring er stort sett en akseptert unnskyldning, men ikke alltid! Jeg har flere ganger kommet på fest og fortalt at jeg har bil, og blir møtt med masse mas om jeg ikke kan la bilen stå og hente den dagen etter. Det er irriterende, men folk gir seg etter hvert, når de skjønner at man har bestemt seg.

 

Det som er aller mest irriterende, og ikke greit i det hele tatt, er når man bare ikke har lyst på alkohol. Man trenger ikke kjøre, man skal ikke på jobb eller noe annet viktig dagen etter, man er ikke gravid; man har ingen "godkjent" grunn for å ikke drikke alkohol. Man skal ikke trenge å ha noen grunn, man skal i hvert fall ikke trenge å forklare andre hva grunnen til at man ikke vil drikke alkohol er. Jeg er som sagt glad i en fest, og glad i å kose meg med alkohol, men jeg gjør det ikke hver helg. Og jeg gjør det aldri på hverdager, bortsett fra av og til i ferier og på høytider. Det frister bare ikke med alkohol på en onsdag, selv om jeg har fri på torsdagen. Det er det noen som ikke forstår, og ikke aksepterer. 

 

Når man er voksen og ikke klarer å akseptere at noen sier de ikke ønsker å drikke alkohol har man et problem. Det kan være at man selv ikke klarer å ha det gøy på fest uten alkohol, og det er greit nok det, men man må forstå at andre klarer det selv om en selv ikke klarer det. En annen grunn kan være at man er redd for at man selv kommer til å bli full, og er flau over at noen som er edru skal se hvordan man oppfører seg,. Da har man i hvert fall et problem! 

 

Hvis du er en av de som blir sur og gretten når du møter venninner som velger å la være å drikke alkohol i en situasjon der det er vanlig å drikke alkohol bør du gå i deg selv. Hvis du fortsetter sånn kommer folk til å si nei til å være med på ting sammen med deg, fordi man blir dritt lei av folk som lager dårlig stemning og prøver å presse andre fordi de ikke klarer å skjønne at alle andre ikke har akkurat samme preferanser som dem.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits