Fitness-debatten

God søndag!

 

Jeg er kanskje litt sent ute, men jeg klarer ikke la være å engasjere meg i fitness-debatten bloggeren Pilotfrue satte i gang for noen dager siden.

 

Jeg synes Pilotfrue skriver på en litt barnslig og ureflektert måte, og jeg tror hun gjør det helt bevisst for å provosere og få klikk og reaksjoner. Selv om jeg ville formulert meg annerledes er jeg veldig enig i mye av det hun skriver.

 

Jeg har aldri drevet med fitness, men jeg kjenner flere som har gjort det, og har fått høre direkte fra to av dem hvordan de har opplevd det. Begge to har fortalt at de har slitt i ettertid, i tillegg til under oppkjøringen, der de har fortalt om dårlig humør pga altfor lavt energiinntak, og dårlig selvfølelse når de har sprukket og unnet seg ÉN bit sjokolade.

 

Man leser ofte om folk som sier at fitness gjorde dem friske fra spiseforstyrrelse. Fitnesstrening og -diett er på mange måter en "kontrollert" spiseforstyrrelse mener jeg. Du SKAL trene ekstremt mye, og du SKAL oppnå så lav fettprosent som overhodet mulig. Mange fellestrekk med anoreksi, bare at det er "lov". 

 

Bloggeren Fintessnora kom med et svar til Pilotfrues innlegg. Hun skriver at hun ikke føler seg som et dårlig forbilde, tvert i mot mener hun at hun fronter en sunn livsstil i en tid der flere og flere blir overvektige. 

 

Misforstå meg rett, men jeg mener at litt kroppspress kan være positivt. Det at overvektige mennesker blir hyllet som vakre, ekte, naturlige og modige når de viser frem kroppen sin, mens slanke mennesker som viser seg frem på samme måte blir slaktet, synes jeg er en veldig farlig trend. Det er et faktum at gjennomsnittet av befolkningen blir feitere og feitere, og nå må det snart snu! Fedme koster samfunnet vanvittig mye, og det rammer den enkelte med ubehag og smerter, livsstilssykdommer, selvforakt og andre plager. Derfor heier jeg på de som fremmer en sunn livsstil, men fitnessutøverne er ikke blant dem!

 

Fitnessnora har selv skrevet om hvordan hun slet etter å ha vært i sceneform i fitness. Hun av alle burde være en ambassadør for å advare unge jenter mot å stille i fitness. 

 

Fitnessutøvere flest blir ekstremt selvopptatte, alt handler om kropp og utseende. Trening og sunt kosthold går foran alt, det må det hvis man skal gjøre det bra. Et så ekstremt fokus på eget utseende sier det seg selv at ikke er sunt for noen.

 

Jeg mener ikke nødvendigvis at fitness burde bli forbudt, men jeg mener at folk bør tenke seg om mange ganger før de vurderer å stille. Man hører om mange som sliter etterpå, men bare tenk hvor mange som sliter, men som ikke vil innrømme det offentlig! Jeg tipper det er store mørketall, og at ikke alle er helt ærlige. 

 

I tillegg er det ikke til å stikke under en stol at det er MYE doping i fitnessmiljøene, og jeg håper denne "idretten" blir underlagt mye større kontroll i fremtiden.

 

Heia alle de som trener bra, men ikke sykelig mye, og som fremmer et sunt kosthold, det vil si sunt og næringsrikt med lov å kose seg innimellom, uten dårlig samvittighet!

Én kommentar

10.01.2016 kl.17:15

Hei! Jeg er såå enig i det du skriver!! Fitness fører ikke mye godt med seg, og det et skummelt hvor mange som skriver positivt om det.

Skriv en ny kommentar

hits